HomeBlogSfaturi pentru imbunatatirea posturii si a ergonomiei

Sfaturi pentru imbunatatirea posturii si a ergonomiei

by David Rus
0 comment455 views

Sfaturi pentru imbunatatirea posturii si a ergonomieiPersoanele care lucreaza la birou si petrec 8 ore cel putin in fiecare zi, stand asezate pe un scaun, cu siguranta au sanse mari sa dezvolte o postura incorecta, si chiar sa se confrunte cu aparitia durerilor de spate.

Postura incorecta poate deveni o problema grava si poate afecta grav coloana vertebrala, insa din fericire, cei mai importanti factori care afecteaza postura si ergonomia, pot fi controlati, iar utilizarea unui scaun birou ergonomic SIB 707, este recomandata in acest sens.

In randurile care urmeaza, v-am pregatit o lista de sfaturi care va pot fi de mare ajutor pentru imbunatatirea posturii si a ergonomiei. Cititi pana la final si tineti apoi cont de aceste sfaturi, pentru ca sunt foarte importante, si va pot ajuta sa nu va confruntati cu dureri ale spatelui datorita statului in fata calculatorului.

  1. Identificati semnele de avertizare ale durerilor de spate cauzate de o ergonomie slaba si postura incorecta

Durerea de spate poate fi rezultatul unei ergonomii si s posturii slabe in cazul in care durerea de spate este mai grava in anumite momente ale zilei sau saptamanii (cum ar fi dupa o zi lunga de sedere pe un scaun de birou in fata unui computer, dar cand aceasta durere nu va afecteaza in weekend).

Un alt semn este reprezentat de durerea care incepe in gat si se deplaseaza in jos in partea superioara a spatelui, partea inferioara a spatelui si extremitati. De-asemenea, daca nu aveti un scaun potrivit va puteti confrunta si cu dureri care dispar dupa schimbarea pozitiilor; durere brusca de spate care apare dupa ce stati pe scaun, si / sau dureri de spate care apar si dispar de luni intregi.

  1. Mentineti corpul in aliniere in timp ce stati pe un scaun de birou si stai in picioare

In momentele in care stati in picioare, distribuiti greutatea corporala uniform in fata, in spate si in laturile picioarelor. In momentele in care stati pe un scaun de birou, profitati de caracteristicile scaunului.

Asezati-va drept si aliniati urechile, umerii si soldurile intr-o linie verticala. Orice pozitie de sedere prelungita, chiar buna, poate fi obositoare. Deplasarea spre marginea scaunului cu spatele drept poate alterna cu asezarea pe spate pe sprijinul scaunului de birou pentru a usura munca muschilor spatelui.

Unele persoane beneficiaza de o postura echilibrata in mod natural, care se realizeaza prin a sta pe o minge de echilibru; in aceasta pozitie, pelvisul este balansat usor inainte, crescand curba lombara, care intoarce in mod natural umerii inapoi (similar cu asezarea pe marginea scaunului de scaun). De asemenea, trebuie sa fiti constienti si sa evitati posturile dezechilibrate, cum ar fi incrucisarea picioarelor inegale.

  1. Ridicati-va si miscati-va

Ridicati-va si miscati-va pe masura ce muschii se obosesc, pentru ca in aceste conditii incetinirea vitezei de lucru, slabirea si alte posturi slabe devin mai probabile; iar la randul sau, acest lucru pune o presiune suplimentara pe gat si pe spate.

Pentru a mentine o postura relaxata dar sustinuta, este foarte important sa schimbati frecvent pozitiile. O modalitate este sa luati o pauza de la a sta pe un scaun de birou la fiecare jumatate de ora timp de doua minute pentru a va intinde, sta sau merge.

  1. Cresterea gradului de constientizare a posturii si ergonomiei in setarile cotidiene

Cresterea gradului de constientizare a posturii si ergonomiei in setarile cotidiene, este cu siguranta un pas vital spre insuflarea unei bune posturi si tehnici ergonomice. Aceasta include realizarea de conexiuni constiente intre episoadele de durere de spate si situatii specifice in care o postura slaba sau ergonomie poate fi cauza principala a durerii.

related articles