HomeBlogCine are nevoie de o drujba?

Cine are nevoie de o drujba?

by David Rus
0 comment310 views

Drujba este o unealta care isi poate dovedi eficienta in mai multe situatii, iar in continuare puteti afla unde este aceasta eficienta, cine o poate utiliza, dar puteti descoperi si cateva sfaturi care va pot fi de folos pentru a alege o astfel de unealta. Cititi pana la final, si veti stii cu siguranta sa faceti alegerea corecta cand aveti nevoie de o asemenea unealta.

Unde este utila drujba?

Facem precizarea ca initial, aceasta unealta a fost folosita in silvicultura pe la inceputul anilor 1950, astfel ca acesta este un domeniu in care si in zilele noastre este utila aceasta unealta.

De-asemenea, poate fi nevoie de o drujba pe santier, acolo unde se lucreaza la acoperisul unei cladiri de exemplu. Poate fi de-asemenea nevoie de drujba pentru a taia lemnele pentru crearea unor cofraje pentru beton.

Drujba poate fi de-asemenea o unealta de top in atelierele de tamplarie, insa fara doar si poate, este o unealta care nu trebuie sa lipseasca dintr-o gospodarie. Indiferent ca este nevoie de ea pentru a taia lemnele de foc sau pentru a taia ramurile copacilor, drujba isi va dovedi eficienta.

Tipuri de drujbe

Atunci cand vine vorba despre clasificarea drujbelor, facem precizarea ca exista doua mari criterii in functie de care acestea sunt impartite. Exista asadar o clasificare in functie de utilizare, astfel ca exista drujbe hobby care sunt destinate uzului ocazional (in gospodarii se folosesc asemenea echipamente).

Exista de-asemenea drujbe profesionale care sunt folosite in viata de zi cu zi. Pe santiere, in atelierele de tamplarie si nu numai, se folosesc drujbe profesionale.

O alta clasificare a drujbelor se face si in functie de alimentarea acesteia. Exista de exemplu drujbe pe benzina si drujbe electrice. Pentru cei care cauta o drujba electrica ieftina, cu siguranta solutia consta in alegerea unei drujbe electrice cu acumulator.

Exista de-asemenea drujbe electrice cu fir care sunt mai performante si mai puternice decat drujbele electrice cu acumulatori. Cu toate acestea insa, nici cele electrice si nici cele cu acumulatori nu sunt la fel de puternice si de eficiente precum drujbele cu motor pe benzina.

In plus, acestea din urma au acum avantajul ca sunt moderne si au un consum redus de carburant, acesta fiind un motiv in plus datorita caruia, multi dintre cei care au nevoie de o drujba, cauta o asemenea unealta.

Caracteristici importante

Pe piata se gasesc o multime de modele de drujbe in clipa de fata, asa ca a face alegerea potrivita poate fi destul de dificil. Tineti cont de lungimea lamei atunci cand aveti nevoie de o asemenea unealta. Aceasta de obicei este cuprinsa intre 30 si 70 de centimetri, iar alegerea trebuie facuta in functie de materialul pe care il taiati de obicei.

Puterea motorului unei drujbe este o caracteristica foarte importanta, pe care neaparat trebuie sa o aveti in vedere. Tineti cont de faptul ca drujbele pe benzina sunt mai puternice in comparatie cu cele electrice, indiferent ca discutam despre drujbe electrice cu fir sau cu acumulator.

Nu trebuie sa neglijati calitatea lantului atunci cand trebuie sa alegeti o drujba potrivita. Chiar daca poate fi fabricat din mai multe materiale diferite, alegeti o drujba care are lantul confectionat din otel inoxidabil (de preferat ar fi ca acesta sa fie original, si de la producatorul drujbei).

Marimea autonomiei acumulatorului si/sau marimea rezervorului conteaza foarte mult. Cu cat autonomia sau capacitatea este mai mare, cu atat unealta va putea fi utilizata mai mult timp fara oprire.

Greutatea drujbei este un alt factor important de luat in calcul. Cu cat drujba este mai grea, cu atat devine mai greu de utilizat. Daca unealta este grea, pot aparea durerile de spate si oboseala.

Nu in ultimul rand, trebuie tinut cont de buget si de brand, iar aici la fel ca in cazul altor produse, mentionam ca drujbele de la producatori de top au preturi mai mari decat cele de la producatori nu foarte cunoscuti.

related articles