HomeBlogSfaturi utile pentru a alege corect pardoselile

Sfaturi utile pentru a alege corect pardoselile

by David Rus
0 comment358 views

Intr-o casa, una dintre camerele care sufera cel mai mult in fiecare zi este bucataria. Toata lumea, sau aproape, trece prin ea de indata ce ne ridicam pentru a ne reincarca bateriile cu o cafea buna, un pahar de apa rece sau un raid prin frigider. Plimbare care se repeta pe tot parcursul zilei in mai mult de doua si trei ocazii, cu siguranta..vizite care se termina cu o multime de mizerie lasata in urma..O farama aici, o picatura acolo face ca, luna de luna, an de an, suprafetele sa sufere mult mai mult decat in orice alta camera.

Cele mai bune pardoseli pentru bucataria ta

Unul dintre comentariile pe care le auzim cel mai mult de la oameni atunci cand se proiecteaza o bucatarie este de obicei „va rog, ca podeaua sa nu se murdareasca sau nu se deterioreze  prea mult”. Pentru a realiza acest lucru, este esential sa alegeti materialul potrivit:nici prea usor, nici prea intunecat, nici prea neted, nici prea dur… Dar nu numai curatenia este importanta. Podeaua unei bucatarii ar trebui sa fie si antiderapanta, fara a ne obseda, dar fara a o neglija, deoarece nu este neobisnuit ca un lichid sa se verse care ne poate provoca alunecarea. Experienta  ne spune ca cele mai recomandate pentru bucatarie sunt urmatoarele:

Podele din portelan sau ceramica

Poti opta pentru gresie Gudart si aceasta nu te va dezamagi pentru ca este de calitate premium.

Fiind practica este si optiunea castigatoare.  Este durabila,economica si cu o mare varietate de finisaje.. dezavantajul daca i putem spune asa, va fi  ca in roturile de imbinare ale gresiei, se va acumula murdarie in timp.. Prin urmare, cu cat alegem mai mare dimensiunea pieselor, cu atat mai putin podeaua noastra va avea nevoie de curatari dese, si noi, cu atat mai putine dureri de cap in viitor.

Cu aceasta nu ne referim la faptul ca podelele cu taieturi mai mici sunt interzise,pur si simplu vorbim despre practic si functionalitate. In plus, este, de asemenea, o idee foarte buna sa alegeti modele „rectificate”, adica cu un perimetru nerotuns, astfel incat uniunea dintre placi sa fie si mai mica (atunci cand cumparati materialul, orice furnizor va sti cum sa va ajute, desi daca va uitati cu atentie,puteti aprecia cu ochiul liber).

Pardoseli din piatra

Daca va amintiti, cu siguranta va puteti aminti un spatiu istoric cu pavaj din piatra de care v-ati indragostit. Ca si in cazul blaturilor, ele se remarca pentru frumusetea si imperfectiunile lor naturale. Ele sunt rezistente, cu trecerea timpului tinde chiar sa-si imbunatateasca aspectul, dar necesita o anumita afectiune si intretinere, avand in vedere porozitatea lor. 

Podele din lemn

Le iubim atunci cand bucataria este integrata intr-un alt spatiu si aceeasi pardoseala este pastrata in intreaga camera, senzatia de caldura pe care o aduce lemnul este imposibil de realizat cu orice alt material. Cu toate acestea, este inca o alegere delicata care va necesita cea mai mare grija a noastra, deoarece lemnul nu este un prieten cu apa sau cu petele.

Alege cu atentie podeaua casei tale daca vrei un confort sporit si pe termen lung !

Sfaturi utile pentru a curata corect podeaua

Cat de des va curatati podelele din lemn de esenta tare depinde de numarul de persoane si animale de companie pe care le aveti in casa si de traficul pe jos pe care il obtineti, spune Gagliardi. „Pentru a pastra pardoselile din lemn de esenta tare, de obicei, este mai bine sa maturati, sa aspirati sau sa curatati resturile uscate cel putin o data pe saptamana”. Ea spune ca cu cat mai multi oameni iti pasesc podeaua, cu atat mai des va trebui sa faci curatenie. „Murdaria si praful, in special, va pot face pardoselile din lemn de esenta tare sa arate uzate. Daca acesta este cazul, podele din lemn de esenta curata adanc la fiecare doua pana la patru saptamani”, spune ea.

„Pentru a curata si dezinfecta pardoselile din lemn de esenta tare intr-un singur pas, Clorox® Disinfecting Wet Mopping Cloths  (sunt ultra-texturate pentru a va ajuta sa prindeti particule, murdarie si par – si sunt sigure pe mai multe suprafete, inclusiv lemn finit , ” Spune Gagliardi. Pentru a curata in profunzime, ea recomanda detergenti speciali.

Curatarea pardoselilor cu gresie este de fapt destul de simpla, potrivit lui Gagliardi, ceea ce este o veste buna avand in vedere faptul ca aceasta este o sarcina care ar trebui facuta saptamanal. „Tot ce aveti nevoie este o matura sau un aspirator si o carpa curata. Odata ce va colectati proviziile, trebuie doar sa maturati sau sa aspirati orice resturi uscate, cum ar fi samburii, murdaria, nisipul sau firimiturile. Apoi, stergeti orice scurgeri cu carpa”. „Puteti, de asemenea, sa impiedicati murdarirea pardoselilor de gresie la fel de repede plasand covoare sau covorase in zone cu trafic intens.

related articles