HomeBlogTipuri de perdele: ghidul final pentru alegerea ta

Tipuri de perdele: ghidul final pentru alegerea ta

by David Rus
0 comment315 views

In ceea ce priveste decorarea, alegerea materialelor textile potrivite este extrem de importanta pentru armonizarea stilului in ansamblu. In acest sens, perdelele joaca un rol cheie. Stii cum sa alegi cele mai bune perdele pentru casa ta? Va ajutam analizand tipurile de perdele care exista pentru fiecare stil decorativ. Pe care o alegi? Poti vedea modele pe draperii Maradydesign .

 Puncte cheie de care trebuie sa tii cont inainte de a alege o perdea

Pentru a alege intre diferitele tipuri deperdelede care avem nevoie in casa noastra, trebuie sa participam la diferite variante:

1. – Stil decorativ

Tipul de decorare domneste in camere este decisiv, asa ca, daca intentionati sa faceti o schimbare in casa dvs., perdelele, precum si alte materiale textile, trebuie sa se schimbe in consecinta.

2. – Dimensiunea ferestrei

Un alt factor pe care sa ne bazam decizia pe ce tipuri de perdele sa instalam este dimensiunea ferestrelor pe care le vom plasa. Nu necesita acelasi tip de material sau dimensiune o perdea pentru o fereastra mare ca alta pentru o fereastra intr-un dormitor.

3. – Locul casei

Desi pare evident, perdelele ne ajuta sa reglam cantitatea de lumina pe care o lasam in camere, deci in acelasi mod ca si cele anterioare, locul din casa in care vor fi amplasate va fi un punct in care sa ne uitam la ea. Nu vom folosi acelasi tip de perdea pe o fereastra mare din sufrageriein care trebuie sa absolvim cantitatea de lumina care intra in functie de ora din zi, decat intr-o bucatarie in care, in mod normal, exista mai putina lumina naturala, de exemplu.

Cum este fereastra pe care doriti sa o decorati?

Sa ne uitam, in primul rand, la tipul de fereastra si la caracteristicile acesteia, atat dimensiunea, cat si locatia etc.

Perdele pentru ferestre mari

In cazul in care camera pentru a decora este sala de mese, de exemplu, si aveti o fereastra mare, o optiune buna estede a plasa perdele de tip orb si apoi se aplica unele elemente decorative, cum ar fi o perdea mai subtire. In acest caz, cautam sa indeplinim un obiectiv functional, care nu este de a lasa excesul de lumina sa treaca. Prin urmare, este o idee buna sa folositi materiale care au corpul si grosimea si, la randul lor, pot fi indepartate sau colectate cu usurinta.

Perdele pe balcoane

Daca aveti acces la un balcon sau terasa din oricare dintre camerele casei dvs., imbunatatiti acea intrare asigurandu-va ca nimic nu blocheaza pasajul. Aceasta intrare de lumina poate fi unul dintre cei mai buni aliati ai tai in decorareacamerei.

Alegeti tipurile de perdele care se potrivesc cel mai bine formei cadrului. Poate ca fereastra se termina sub forma unui arc, de exemplu: in aceste cazuri, puteti instala tipuri de perdele care pot fi rulateincercand sa va asigurati ca bara nu acopera forma frumoasa a arcului.

Ferestre deasupra canapelei sau mobilierului

Perdelele venetiene vor fi preferatele tale daca trebuie sa acoperi cu ele o fereastra situata deasupra unei piese de mobilier, indiferent de tip. Ideea este ca puteti ridica si pune la inaltimea pe care o preferati.

Tesaturile neacoperite ofera urmatorul nivel de izolare termica si absorbtie a luminii. Tesaturile neacoperite constituie marea majoritate a tesaturilor utilizate in perdele si sunt compuse dintr-o tesatura stransa, de obicei un amestec de bumbac/poliester, care este in mare parte opac atunci cand este privit la lumina ambientala. Tesaturile neacoperite ofera un nivel rezonabil de izolare termica datorita tesaturilor lor stranse, dar sunt prea subtiri pentru a absorbi complet lumina puternica. Ca urmare, atunci cand perdelele din tesaturi neacoperite sunt inchise in incercarea de a bloca lumina directa a soarelui, lumina va fi in continuare vizibila prin perdea, deoarece textilele sale sunt stralucitoare.

Tesaturile acoperite constau dintr-o tesatura standard neacoperita cu un suport de cauciuc opac aplicat pe partea din spate a tesaturii pentru a oferi o absorbtie imbunatatita a luminii. Pentru a crea o tesatura acoperita, un polimer de cauciuc lichefiat este aplicat intr-un singur strat pe o tesatura neacoperita si ulterior se topeste uscat cu ajutorul unei role incalzite, aproape in acelasi mod in care o imprimanta laser aplica toner pe o coala de hartie inainte de a o topi. O tesatura care a trecut o data printr-un proces de acoperire este considerata o tesatura „acoperita cu 1 trecere”, denumita anecdotic „dim-out” sau „oscurare”.”, din cauza capacitatii tesaturii de a absorbi aproximativ 50-70% dintr-o sursa de lumina directa. Pentru a imbunatati absorbtia luminii a unei tesaturi, este posibil sa reacoperiti o tesatura pana la maximum „3-pass-coated”, care este considerata suficienta pentru a bloca 100% din sursa de lumina directa, prin urmare, astfel de tesaturi sunt denumite „acoperite cu blocare”.

Absorbtia maxima a luminii si izolarea termica intr-o perdea este creata printr-o perdea captusita, care de obicei consta dintr-o tesatura neacoperita in fata pentru a oferi aspectul si senzatia perdelei, cu o tesatura acoperita separata atasata in spate pentru a oferi calitatile izolante.. Tesatura acoperita este de obicei denumita captuseala, care pur si simplu se refera la o tesatura acoperita care nu are nicio culoare sau model anume.

related articles