HomeCasa si gradinaTrei beneficii ale piscinelor cu apa sarata pe care fiecare proprietar ar trebui sa le ia in considerare

Trei beneficii ale piscinelor cu apa sarata pe care fiecare proprietar ar trebui sa le ia in considerare

by Paun Luciana
0 comment332 views

Conceptii gresite despre constructia piscinei cu apa sarata

In Romania, piscinele cu apa sarata constituie un subiect dezbatut destul de des de catre proprietarii de piscine actuali sau viitori. Mai precis, beneficiile piscinelor cu apa sarata fata de piscinele cu clor reprezinta argumentul principal atunci cand vine vorba despre constructia unei piscine noi, sau inlocuirea sistemultui de tratare al apei la o piscina deja existenta.

Mai jos, impartasim beneficiile piscinei cu apa sarata pentru a va ajuta sa intelegeti mai bine aceste tipuri de piscine inainte de a lua decizia cu privire la ce tip de piscina este potrivit pentru voi.

Conceptii gresite despre piscina cu apa sarata

Inainte de a ne uita la beneficiile unei piscine cu apa sarata, am vrut sa lamurim o conceptie gresita. Romania a fost binecuvantata dintotdeauna cu izvoare de apa sarata, ca sa nu mai vorbim despre beneficiile Marii Negre, cunoscute pentru calitatiile ei curative. Cu toate acestea, nici izvoarele de apa sarata si nici Marea Neagra nu au ceva in comun cu piscinele cu apa sarata.

Nu numai ca piscinele cu apa sarata au mai putina sare decat Marea, dar, contrar credintei populare, aceste tipuri de piscine folosesc si clor pentru a mentine un mediu de inot sigur. Diferenta dintre piscinele cu clor si piscinele cu apa sarata este modul in care clorul ajunge in apa si modalitatea prin care se face tratarea apei.

In termeni simpli, intr-o piscina standard cu clor aceasta substanta este adaugata in apa pentru a-i mentine calitatea. O piscina cu apa sarata, pe de alta parte, foloseste electroliza sarii pentru a genera clor. Procesul are loc intr-o celula de electroliza unde se genereaza clor. Asadar tot clorul este cel care face dezinfectia apei, doar ca este produs intr-un mod diferit.

Mai putina intretinere

Acest proces de tratare a apei piscinei cu sare prin dezinfectie continua fara a fi nevoie sa manipulati, depozitati sau adaugati substante chimice in apa este unul dintre cele mai importante beneficii ale piscinelor cu apa sarata. Prin producerea clorului cu ajutorul electrolizei, in piscina dumneavoastra nu vor mai exista bacterii si procesul de dezvoltare al algelor va fi incetinit.

Desi nu este un sistem standard de intretinere a piscinei, un sistem de igienizare a piscinei cu apa sarata necesita mult mai putin efort pentru a mentine calitatea apei decat sistemele traditionale pe baza de clor.

Mai putin daunatoare

Cand vine vorba despre substantele chimice din apa, descoperim deja cel de-al doilea beneficiu al piscinelor cu apa sarata. Spre deosebire de clor, care poate provoca ochi rosii, mancarimi ale pielii si par decolorat, sarea este mai putin aspra si mai blanda pentru piele, par si ochi. De asemenea, daca suferiti de alergii sau astm, atunci o piscina cu apa sarata este mult mai potrivita pentru sanatate.

Mai putin costisitoare

Ultimul beneficiu al piscinelor cu apa sarata pe care il vom impartasi astazi este unul foarte important pentru proprietarii de piscine si pentru cei care se gandesc sa constrtuiasca o piscina acasa. In timp, piscinele cu apa sarata economisesc bani datorita costurilor mai mici de intretinere si operare. Costul sarii necesare pentru intretinerea piscineie ste mult mai mic decat costul clorului. In timp, aceste economii de costuri vor plati cu usurinta pretul pentru a va transforma piscina cu clor intr-o piscina cu apa sarata.

Dupa cum puteti vedea, exista multe beneficii ale piscinelor cu apa sarata. Asadar, inainte de a proiecta si construi piscina noua sau de a reconditiona sau schimba piscina mai veche, ar trebui sa va ganditi daca nu cumva piscina cu apa sarata se potriveste mai bine stilului dumneavoastra de viata.

Cu toate beneficiile pe care le ofera o piscina, nu puteti gresi in niciun fel!

related articles