HomeCasa si gradinaImportanta unui studiu topografic inainte de a cumpara o casa

Importanta unui studiu topografic inainte de a cumpara o casa

by David Rus
0 comment352 views

Cu ce te poate ajuta un studiu topografic in a lua decizia achizitionarii unei case

Proprietarii de case ar trebui sa stie ca studiile topografice sunt un element esential in achizitionarea unei locuinte. In primii doi ani, garantiile de constructie nu sunt garantii, iar asigurarea dumneavoastra va acoperi doar defecte mici si minore.

Indiferent cat de sigur sunteti ca totul este in regula cu proprietatea, topograful autorizat din Oradea – nu un creditor – ar trebui sa efectueze intotdeauna o inspectie pentru a se asigura ca totul este in regula.

Pentru a afla detalii importante despre o casa si terenul acesteia, un studiu detaliat al proprietatii este esential. Pentru a economisi bani, multi cumparatori de locuinte omit acest lucru, dar beneficiile si protectia proprietatii cu ajutorul studiilor topografice de delimitare a terenurilor depasesc costurile.

Despre studii topo in ansamblu

O ridicare topo arata limitele terenului unei proprietati si toate celelalte care strabat proprietatea. Ridicarile pot fi uneori destul de revelatoare. Prezenta cursurilor de apa sau a altor utilitati sau servituti sub sau pe proprietatea pe care doriti sa o achizitionati este o alta descoperire importanta relevata de un studiu topografic, ce se realizeaza de firme de topografie in Oradea, de catre topografi profesionisti.

Studiile asupra limitelor proprietatii din Oradea arata limitele terenului, dimensiunea lotului si descrie proprietatea. Daca intentionati sa cumparati o casa sau o parcela de teren, este esential sa obtineti un studiu la zi.

Acestea sunt unele din motivele pentru care fiecare cumparator de locuinte ar trebui sa isi protejeze investitia prin efectuarea unui astfel de studiu:

  • Pentru a va oferi informatii esentiale despre proprietatea pentru care platiti;
  • Pentru a clasifica zonele si restrictiile aferente;
  • Pentru a elimina disputele privind colturile si limitele terenului;
  • Pentru a va proteja investitia;
  • Pentru a va asigura ca puteti subdiviza;
  • Pentru a eradica problemele cu contururile, gardurile si cladirile;
  • Pentru a intelege rapoartele privind drenurile si cablurile subterane.

De ce sa faceti o ridicare topografica atunci cand cumparati o casa

Un studiu topografic de casa noua este oferit atunci cand cumparati cladiri noi sau un teren inainte de constructie. Cu toate acestea, cum ramane cu cumpararea unei case deja existente? Un cumparator crede de obicei ca un studiu topografic valid al limitelor terenului trebuie sa fi fost efectuat undeva dupa ce o casa trece prin cativa proprietari.

Proprietarul existent ar putea simti ca nu este necesara o ridicare topo. Cu toate acestea, este extrem de important sa initiezi un studiu atunci cand cumperi o casa existenta si mai jos vei afla si de ce.

Ideile din sectiunea anterioara se aplica in egala masura unei locuinte existente ca si unei locuinte noi. Acest lucru se datoreaza faptului ca, desi o casa este un activ static, lucrurile se pot schimba in timp.

Mai mult, cu cat un studiu nu a fost efectuat de mai mult timp, cu atat este mai important sa obtineti un nou studiu, de la ultima data cand a fost efectuat. Veti dori sa vedeti unul nou finalizat inainte de a semna un contract daca, de exemplu, vedeti structuri noi, dar vanzatorul a spus ca ultimul studiu a fost acum o jumatate de secol.

Ceea ce este de asemenea important de stiut este nu numai ce s-a intamplat pe proprietatea casei, ci si ce s-a schimbat pe proprietatile din jurul acesteia. Un vecin a adaugat camere, a construit ziduri sau garduri sau o piscina? V-a afectat vreuna dintre aceste noi functii valoarea proprietatii? Desi totul a fost probabil facut cu aprobare si monitorizare corecta, s-ar putea sa deschida usa oricaror potentiale necazuri viitoare atunci cand decizi sa vinzi, daca nu stii sigur.

Contactati compania noastra cu topografi autorizati in Oradea pentru informatii suplimentare, fiind una dintre cele mai serioase firme de topografie din Oradea. Echipa noastra cu experienta este incantata sa va ofere informatii pentru a va face proiectul mai eficient si fara probleme.

related articles