HomeBlogUneori iti schimbi micul dejun sau pranzul pentru ceva simplu?

Uneori iti schimbi micul dejun sau pranzul pentru ceva simplu?

by David Rus
0 comment446 views

Esti unul dintre cei care, datorita agitatiei zilei, a muncii, hobby-ului sau a orice altceva, nu dau importanta a ceea ce mananci?

Uneori iti schimbi micul dejun sau pranzul pentru ceva simplu? Apoi, acordati atentie recomandarilor noastre si veti intelege importanta deosebita a stirii ce si cand sa mancam, pentru ca vom dezvalui cum ar trebui sa ne hranim din momentul in care deschidem ochii pana cand ii inchidem.

MIC DEJUN

De multe ori avem tendinta de a sari peste micul dejun si/sau de a incerca sa-l inlocuim cu gustari mici din motive de rutina, lipsa de timp sau pentru ca noi credem ca nu este atat de important, cum ar fi odihna, de exemplu, pentru a putea avea o performanta mai buna in timpul zilei. Cu toate acestea, a crede si a face acest lucru este o greseala grava.

Micul dejun este primul contact al organismului cu diferite surse de energie, dupa ce a postit timp de 6 – 8 ore. Tipul de mic dejun pe care il ai iti va influenta ziua, daca incepi in mod regulat dimineata cu un loc de munca important sau cu ore de studiu putin intense, un mic dejun bun iti va influenta energia creierului si a muschilor. De aceea, o bautura de luat in considerare este sucul de fructe naturale, lapte si ovaz; fructe aperitive, cereale, grau, oua, sunca de curcan etc.

  Alege sa testezi si minitarte cu Nuci 200g  pentru micul dejun.

PRANZ

Unii cred ca evitarea pranzului cu orice pret va reduce unele dimensiuni sau calorii.. altii ce spun mereu ” nu am timp”, mananca orice (fast-food) cu exceptia a ceea ce ar trebui. Din pacate, aceste credinte sau atitudini se pot termina cu un efect de rebound, generand un apetit mai mare in cursul zilei sau noaptea, creand astfel un dezechilibru metabolic in corpul nostru, care poate ajunge in situatii foarte daunatoare sanatatii noastre.

Pranzul este a doua sursa de energie pe care o avem dupa micul dejun, este locul in care organismul recupereaza ceea ce a pierdut dimineata si se pregateste sa poata face fata activitatilor dupa-amiezii.. De aceea, este extrem de important sa-ti oferi timp si spatiu pentru a te bucura de mancarea ta in loc sa optezi pentru fast-food, gustari mici sau sa uiti de pranz cu totul.

CINA

Aceasta este partea cea mai complicata, si pe de o parte, sunt cei care nu au mancat nimic la pranz, iar acum au un apetit vorace si mananca necontrolat, pe de alta parte, cei care au avut un pranz normal, si vor sa manance ceva noaptea si nu o fac pentru ca ei cred ca in acest fel vor reduce inca o dimensiune la haine. Aici intervine intrebarea tipica:

Mesele te ingrasa? Ei bine, nu, ceea ce te face sa te ingrase este sa mananci prost.

Acesta este momentul in care trebuie sa ne gandim ca nu vom mai folosi mai mult energiile, deoarece vom intra intr-o perioada de odihna, prin urmare nu ar trebui sa dam prea multa munca corpului nostru mancand excesiv, determinandu-l sa-si petreaca toata noaptea straduindu-se sa digere si sa nu se odihneasca.

related articles