HomeBlogCe este o replica Airsoft CO2?

Ce este o replica Airsoft CO2?

by David Rus
0 comment418 views

In airsoft, replicile alimentate cu capsule CO2 propulseaza proiectile cu diametrul de 6 mm datorita energiei produse in timpul depresurizarii cartuselor mici care contin dioxid de carbon.

Acestea din urma, numite si sparclete, sunt adesea pozitionate in incarcatorul replicii.

Sistemul CO2 este folosit mai des pentru a alimenta replicile armelor de mana, desi in unele cazuri este folosit pentru replici lungi, cum ar fi modelul de pusca Winchester 1894 Legends sau pusca de lunetist cu CO2 TAC 6 Rifle ASG.

Nota: In airsoft, trebuie sa faci distinctie intre replicile de tip „CO2” si replicile „Gaz” pentru a diferentia utilizarea gazelor „Dioxid de carbon” (CO2) de gazele „Propan” si „Butan”.

Care sunt avantajele unei replici cu CO2?

Daca sistemul CO2 a devenit atat de popular pe terenurile de joc cu echipe de jucatori incepatori si experimentati, este pentru ca are avantaje semnificative:

FIABIL: CO2 are acum fiabilitate dovedita, precum si putere controlata (pana la 2 jouli).

STABIL: Spre deosebire de replicile cu gaz, CO2 este mai putin capricios iarna, are o stabilitate mai buna si, prin urmare, o precizie mai buna si evita degazarea timpurie.

REALIST: Presiunea CO2 face posibila obtinerea unui efect de recul al chiulasei pentru versiunile GBB (Gas Blow Back), imbunatatind astfel realismul replicilor.

ECONOMIC: Mai putin voluminoase, capsulele de CO2 au o autonomie mai buna decat un incarcator cu gaz; sunt deci foarte economice. Adesea, o singura capsula CO2 este suficienta pentru a trage mai multe incarcatoare.

RAPORT CALITATE/PRET: In comparatie cu replicile electrice sau pe gaz, segmentul CO2 a crescut semnificativ. Astazi exista o gama intreaga de replici de CO2; oferind un raport calitate/pret bun, sunt accesibile tuturor buzunarelor!

COMPATIBIL: exista replici CO2 compatibile cu gaz prin simpla schimbare a incarcatorului, aceasta flexibilitate va permite o mai mare versatilitate de utilizare.

Care sunt dezavantajele unui pistol cu ​​CO2?

CO2 fiind un gaz uscat, este necesara lubrifierea articulatiilor replicii sale in mod regulat cu ajutorul unui spray de ulei siliconic pentru a-l pastra in timp.

La finalul fiecarei operatii, cartusul de CO2 trebuie scos pentru a evita uzura prematura a garniturilor replicii lasand-le sub presiune.

Cum functioneaza o replica de CO2?

Dupa cum sugereaza si numele, o replica de CO2 propulseaza bile datorita presiunii exercitate de un gaz, dioxidul de carbon. Replicile care folosesc gaz ca mod de propulsie sunt foarte realiste, deoarece functionarea lor o imita partial pe cea a armelor reale.

Cu fiecare apasare pe tragaci, ciocanul replicii este eliberat. Acesta din urma loveste supapa de percutie a incarcatorului pentru a-l deschide si a permite sa iasa o anumita cantitate de CO2. Volumul de CO2 ejectat va contribui astfel la impingerea bilei in afara tevii dar si la actionarea clapei si a ciocanului pentru a pregati urmatoarea lovitura.

Descopera toate replicile de CO2

Ai o intrebare? Ai nevoie de sfaturi atunci cand iti cumperi replica sau ai nevoie de mai multe informatii despre un model (putere, baterie, intretinere, tip de joc etc.)? Fie ca este vorba de un pistol de tip GNB (Non Blowback) sau GBB (Blowback), contacteaza specialistii din magazinele airsoft, ei te vor putea sfatui.

related articles