HomeBlogCare este cel mai bun material pentru tevile casei tale

Care este cel mai bun material pentru tevile casei tale

by David Rus
0 comment363 views

Ca in cazul oricarui element din casa, vine un moment in care tevile si instalatiile incep sa se deterioreze. Daca se intampla acest lucru, nu numai ca va genera disconfort, dar poate declansa situatii periculoase. Daca refaci reteaua de apa ai nevoie de teava zincata. Vezi oferta!  

Trebuie sa fii atent la orice semne care ar putea indica faptul ca exista o problema in casa ta. Daca incepeti sa aveti probleme cu incalzirea sau apare un miros de gaz, este important sa verificati spatiile. In ceea ce priveste conductele de apa, exista multi indicatori ca ceva nu este in regula. De exemplu:

  • Incepe sa se reduca presiunea.
  • Apa are un gust rar si iese de la robinet, maro.
  • Petele apar pe toaleta, chiuveta, cazi si dusuri. Acest lucru indica faptul ca tevile sunt ruginite.

Daca aveti o proprietate veche, fara renovari, cel mai probabil va trebui sa schimbati tevile. Si daca nu sunteti primul proprietar si nu aveti informatii despre modificarile anterioare, atunci este convenabil sa verificati starea spatiilor.

In casele care au fost construite in urma cu mai bine de 20 de ani, s-au folosit tevi de plumb. Cu toate acestea, acest material nu ar trebui sa fie utilizat astazi.

Acest lucru nu numai ca va va permite sa reinnoiti sistemul de instalatii sanitare, ci si sa faceti o distributie care sa se potriveasca nevoilor dumneavoastra actuale. Spuneti companiei de renovare ca ati contractat modificarile dorite. In acest fel, veti evita ca dupa renovare sa trebuiasca sa faceti o noua investitie care va fi mai scumpa.

De ce sa inlocuim conductele?

In primul rand, inlocuirea conductelor de apa vechi va imbunatati presiunea apei din interiorul casei. Numai acest lucru este un mare avantaj, cu toate acestea trebuie sa te uiti mai departe. Tevile de plumb care au fost folosite inainte de corodare, produc tartru.

Particulele de plumb se amesteca cu apa potabila pe care o consumam si, in consecinta, aduc probleme de sanatate. Pentru a preveni acest lucru, regulile s-au schimbat, iar utilizarea materialelor care contin acest metal a fost interzisa.

Dar nu numai reglementarile privind materialele s-au schimbat. Modificari au fost facute si sub alte aspecte, de exemplu obligatia de a instala robinete separate in bai si bucatarii. Pentru toate acestea, este convenabil sa actualizati instalatiile sanitare din casa dvs.

Ce trebuie sa luati in considerare atunci cand alegeti tevi

Atunci cand alegeti cel mai bun material pentru tevile casei dvs., trebuie sa luati in considerare acesti factori:

  • Rezistenta la timp. Materialele care au fost folosite inainte au avut o durata foarte scurta din cauza coroziunii. In zilele noastre timpul vietii este mai lung si prin alegerea celui potrivit vei evita sa faci schimbari pentru cativa ani.
  • Costul instalarii si conservarii. Atunci cand alegeti intre tipurile de tevi pentru apa potabila si gaz, trebuie luat in considerare valoarea banilor. Precum si usurinta de instalare si intretinere.
  • Posibile riscuri pentru sanatate ale materialului in cauza. Daca materialul nu este foarte rezistent la rugina sau faciliteaza acumularea de bacterii in interior, acesta poate provoca daune sanatatii.
  • Utilizarea care va fi data tevii. Acest lucru va ajuta la determinarea lungimii, grosimii si diametrului tevilor, printre alte aspecte.

Care este cel mai bun material pentru tevile din casa ta?

In termeni generali exista doua tipuri de tevi, din plastic sau metal. Si acestea, la randul lor, sunt clasificate in functie de materialul cu care sunt fabricate si au utilizari diferite.

Astazi ne vom referi doar la cele mai frecvente in constructia de locuinte pentru a va ajuta sa intelegeti diferentele dintre acestea. Mai ales daca va aflati in mijlocul unui proces de reforme sau trebuie sa inlocuiti facilitatile actuale.

Tevi din plastic


Tevile din plastic sunt utilizate atat in alimentarea, cat si in drenajul fluidelor. Cu toate acestea, ele sunt mai frecvente in acesta din urma, precum si in ventilatie. Ele se caracterizeaza prin faptul ca au o conductivitate termica mai mica decat metalul, dar au in schimb o putere izolatoare ridicata.

Printre avantajele pe care le putem gasi in acest material evidentiem usurinta de transport, deoarece este foarte usor, usor de instalat, rezistent la abraziune si flexibil. In plus, are o durabilitate mare, ramane neschimbata in contact cu substante chimice, cum ar fi sarurile, acizii si oxidantii. Prin urmare, este considerat ca fiind cel mai bun material pentru conducta de apa.

Ele sunt, de asemenea, utilizate in instalatiile de incalzire prin pardoseala si plafoanele de racire, precum si pentru protectia cablurilor. Diferitele tipuri de tevi din plastic pot fi utilizate in diverse scopuri, mai jos, descriem pe scurt fiecare dintre ele:

PVC:

In instalatiile sanitare, clorura de polivinil (PVC) este utilizata pentru transportul apei la presiune ridicata, in principal rece, chiar utilizata pentru apele uzate.

related articles