HomeBlogCum sa alegi un scaun de birou?

Cum sa alegi un scaun de birou?

by David Rus
0 comment351 views

Scaunul de birou este mai mult decat un accesoriu este elementul fundamental pentru a evita disconfortul corporal si pozitiile proaste. Prin urmare, inainte de a cumpara unul, va ajutam sa il alegeti pe cel potrivit pentru dvs. Cu acest ghid va sfatuim sa puteti lua o decizie buna. Poti opta pentru un scaun directorial cu 8 puncte de masaj.

Caracteristici pentru alegerea unui scaun de birou

Alegerea unui scaun de birou ideal este foarte simpla. Tine cont de aceste cateva consideratii si vei sti ca ai luat cea mai buna decizie.

Un scaun ergonomic este cel care iti permite sa mentii o postura buna, pentru a elimina tensiunea spatelui, gatului si umerilor. Datorita caracteristicilor sale, scade senzatia de oboseala crescand performanta.

Un scaun pentru constructia ta fizica.


Nu toate scaunele de birou vor fi confortabile si utile pentru oricine, trebuie sa luati in considerare constructia fizica, inaltimea si greutateacelui care il va folosi. Inaltimea scaunului de birou ar trebui sa fie in functie de constructia dvs., inaltimea mesei sau a biroului unde veti lucra.

Scaunul trebuie sa fie lat si captusit, cu dimensiuni suficiente, astfel incat sa va puteti odihni picioarele pe podea protejand genunchii si lasand spatele sa se odihneasca pe scaun.

Un scaun cu stabilitate si mobilitate.


Un scaun de birou bun ar trebui sa aiba puncte care sa dea stabilitate bazei, ceea ce este foarte important sa va simtiti in siguranta si sa va puteti odihni in timp ce stati.

Daca decideti sa achizitionati un scaun cu rotile care are roti, este recomandat ca acesta sa aiba 4 pana la 5 roti pentru a asigura o mai mare stabilitate. De asemenea, verificati daca rotile se misca usor.

Inainte de a cumpara, verificati dimensiunea scaunului, atat la baza acestuia, cat si pe scaun. Aceste masuratori ar trebui sa se potriveasca cu spatiul pe care il aveti disponibil langa birou, avand in vedere spatiul pe care il veti ocupa atunci cand stati pe el.

Sfaturi pentru o mai buna utilizare a scaunului de birou

Cu siguranta credeti ca odata ce scaunul este asamblat, ar trebui sa va asezati. Si ai dreptate. Dar pentru a il face mai confortabil uita-te la cateva puncte care pot juca in favoarea ta.

Folosirea scaunului

  • Stai langa scaun si ajusteaza inaltimea acestuia pana cand partea de sus a scaunului este chiar sub genunchi.
  • Regleaza inaltimea astfel incat, atunci cand va asezati, marginea superioara a ecranului sau a monitorului sa fie la nivelul ochilor sau putin mai jos.
  • Capul si gatul trebuie sa fieintr-o pozitie dreapta, umerii trebuie sa fie relaxati, iar coatele sa fie lipite de corp si indoite, astfel incat bratele si antebratele sa formeze un unghi drept.
  • Picioarele tale ar trebui sa fie indoite intr-un unghi drept si picioarele odihnindu-se pe pamant. Daca nu ajungi, poti utiliza un suport pentru picioare, de preferinta reglabil si antiderapant.

Siguranta

  • Pentru o utilizare in siguranta a scaunului de birou, este esential sa se respecte greutatea indicata de producatorsi sa nu se depaseasca aceasta sarcina.
  • Nu utilizati scaunul in alte scopuri decat cele stabilite de proiectare, chiar si in picioare pe el poate provoca deteriorarea structurii sale si, chiar mai rau, va poate provoca un accident.

related articles