HomeBlogDe ce ai alege o cariera in contabilitate?

De ce ai alege o cariera in contabilitate?

by David Rus
0 comment486 views

Daca sunteti in cautarea unui loc de munca, ce prezinta oportunitati excelente pentru dezvoltarea personala, contabilitatea este domeniul perfect pentru dumneavoastra.

1. Oportunitati de munca

Unii oameni isi fac griji ca acest domeniu devine din ce in ce mai invechit, in ciuda progreselor tehnologice. Acest lucru nu este adevarat! Noile locuri de munca se bazeaza pe analiza de date, iar datorita evolutiei tehnologice, in prezent exista o varietate de locuri de munca interesante in industria contabilitatii.

In plus, Realcont contabilitate va gestiona informatiile financiare pentru a ajuta organizatiile sa ia cele mai bune decizii.

2. Munca interesanta

Contabilii isi ajuta organizatiile partenere in moduri foarte interesante si inventive. Folosind datele financiare, veti interpreta numerele si veti ajuta afacerea:

  • Sa acceseze puiete noi
  • Sa inchida departamente sau sa deschida altele no
  • Sa lanseze produse noi
  • Sa evite miscarile neprofitabile
  • Sa gaseasca modalitati creative de a reduce cheltuielile inutile

3. Varietate de roluri in industrie

Contabilitatea este o alegere flexibila in cariera, deoarece fiecare organizatie are nevoie de acest departament, indiferent daca este extern sau intern. Unele companii sunt suficient de mari pentru a avea proprii contabili, in timp ce altii se bazeaza pe firmele de contabilitate pentru a-si gestiona finantele.

Veti avea ocazia sa lucrati direct pentru companiile care v-au atras atentia, precum si pentru un anumit brand pe care il iubiti. Sau, poate, sunteti interesat de sport si alegeti sa lucrati in culise pentru a mentine in ordine finantele unei echipe sportive.

Daca lucrati pentru o firma de contabilitate, puteti alege sa aveti o varietate de clienti sau va puteti concentra doar pe un anumit sector. Firmele de contabilitate pot angaja mai multi specialisti, care se pot concentra asupra anumitor tipuri de clienti, cum ar fi scolile locale sau agentiile guvernamentale.

In plus, veti avea o varietate de roluri din care puteti alege in acest domeniu, cum ar fi:

  • Contabilitate a costurilor
  • Audit intern
  • Contabilitate criminalistica
  • Raportare financiara
  • Contabilitate fiscala

4. Salariu motivant

Locurile de munca in contabilitate au fost intotdeauna sinonime cu o remuneratie excelenta. Majoritatea joburilor in domeniu necesita diplome si certificari avansate, iar companiile inteleg ca aceste calificari necesita si salarii mai mari.

Daca doriti sa va mariti salariul, puteti incerca sa accesati cursuri extra, care sunt si certificare. Totodata iti vei imbunatati abilitatile pentru rolul tau actual in organizatie.

5. Oportunitati de crestere

Exista o multime de oportunitati de a avansare in aceasta industrie. In plus, veti lucra indeaproape cu oameni din alte companii, formand astfel o retea diversa, care va poate ajuta in timp. Chiar daca va decideti sa schimbati cariera dupa mai multi ani, abilitatile unui contabil pot fi utilizate si in alte domenii.

Care este urmatorul pas?

Primul pas este sa va specializati in acest domeniu, urmand o facultate sau un curs acreditat, iar obtinerea unei diplome iti va oferi multe mai multe oportunitati in acest domeniu.

Daca ati ales aceasta cariera, va trebui sa continuati sa investiti in cursuri, deoarece  anumite posturi de contabilitate avansata necesita certificare suplimentara.

Ce face un contabil bun?

In timpul acestui sezon fiscal impunator, majoritatea proprietarilor de afaceri se gandesc frenetic la modul in care isi pot maximiza deducerile. Cu toate acestea, pana la sfarsitul anului este prea tarziu pentru a avea un impact asupra acestui lucru.

Un contabil va poate sprijini identificand cu usurinta aceste potentiale deduceri pe tot parcursul anului si va poate sfatui cum sa luati decizii strategice pentru deducerile de la sfarsitul anului. Multi proprietari de afaceri uita sa urmareasca si sa contabilizeze elemente precum amortizarea, cheltuielile din buzunar si spatiul de birou la domiciliu. Nu lasati bani pe masa!

Un alt motiv cu adevarat convingator pentru angajarea unui contabil este evitarea auditului temut. Din pacate, majoritatea oamenilor se gandesc la un contabil ca la cineva care poate rezolva aceste probleme dupa ce au aparut.

Important de retinut este ca un audit poate fi usor evitat daca primiti indrumarea si consilierea unui contabil pe tot parcursul anului.

Exista multe explicatii cu privire la motivul pentru care o companie este auditata: de la prea multe greseli in formularele de impozitare, la a fi prea „caritabila”, pana la radieri excesive. Ganditi-va la un contabil ca la un partener pe termen lung, caruia ii pasa sa o mentina sanatoasa din punct de vedere fiscal.

Majoritatea antreprenorilor cred ca un buget restrans inseamna ca nu isi vor permite sa angajeze un contabil. Dar daca va ganditi cat timp si efort cheltuiti pentru a incerca sa va gestionati singuri finantele (ca sa nu mai vorbim de posibilele erori pe care le-ati putea suporta in timpul raportarii si pierderile aferente deciziilor financiare slabe), beneficiile depasesc cu siguranta costul.

Ca antreprenor, accentul ar trebui sa se concentreze asupra conducerii afacerii. Investitia intr-un contabil profesionist si angajarea acestuia in calitate de consilier de afaceri tactic continuu va va ajuta sa va mentineti concentrarea si, simultan, sa va mentineti pe drumul catre obiectivele de afaceri.

related articles