HomeCasa si gradinaEste praful dăunător? Cum îl eliminăm în mod eficient?

Este praful dăunător? Cum îl eliminăm în mod eficient?

by David Rus
0 comment300 views

Praful este prezent în mod natural în mediul înconjurător, și împlicit în propria locuință. Datorită dimensiunilor extrem de reduse a particulelor de praf, este absolut imposibil să împiedicăm pătrunderea acestora în locuință. Respectând normele de igienă, putem elimina o parte din praf, dacă acesta se află pe suprafețe ușor de curățat: mobilă, obiecte, podea.

Deși în mod normal nu afectează starea persoanelor sănătoase, care nu suferă de afecțiuni ale sistemului respirator, exista șanse de a dezvolta o alergie neplăcută și de a fi necesară consultarea unui medic specialist pentru a trata simptomele.

Acestea pot include strănuturi și tuse, rinită, mâncărimi și lăcrimări ale ochilor. Deci, este bine să nu lăsăm praful să se acumleze peste măsură în spațiul în care locuim prin igienizarea frecventă a suprafețelor, mobilei, veselei și a altor obiecte confecționate din material textil.

În cazul țesăturilor, particulele de praf pătrund în structura acestora și sunt mai greu de îndepărtat. Există anumite obiecte absolut indispensabile care rețin o cantitate considerabilă de praf și nu pot fi igienizate cu ușurință.

Deoarece spre deosebire de perne sau pilote, salteaua de pat nu poate fi spălată la mașină, aceasta este predispusă, în timp, la acumularea unei cantități mari de praf, greu de eliminat folosind aspiratorul sau alte mijloace de curățare.

Folosirea unei huse pentru saltea reprezintă o soluție practică pe termen lung, capabilă să blocheze acumularea prafului. Aceasta se poate scoate ușor pentru a fi curățată în mașina de spălat, asemenea pilotei sau lenjeriei.

Cum alegem o husă potrivită pentru salteaua noastră?

  • În primul rând, este important ca mărimea husei să corespundă perfect cu cea a saltelei de pat. O husă prea mare va arăta inestetic și se se va deteriora multa mai ușor pe margini. De asemenea, este posibil ca husele standard să varieze puțin în dimensiune în funcție de producător.
  • Nu trebuie să afecteze calitatea saltelei, ci din contră, să ofere mai mult confort.
  • Să nu fie confecțioanată dintr-un material alergic, nesigur pentru copii.
  • Este bine ca husa să fie concepută cu niște mânere în părțile laterale. Acest detaliu o vor face mai ușor de utilizat și curățat. Asfel veți putea manevra salteaua mult mai ușor.
  • Să reziste la o temperatură de spălare de minim 40 de grade, pentru a putea fi curățată în profunzime.
  • Să fie realizată în așa fel încât să permită ventilația. Tehnologia 3D este perfectă pentru acest lucru.

O astfel de husă poate fi dificil de găsit exact pentru dimensiunile saltelei pe care o avem deja, iar dacă salteaua a fost deja expusă prafului și murdăriei este deja deteriorată. De aceea, putem opta pentru achiziționarea celor două produse împreună sau de ce nu pentru o saltea care are deja o husă, creată special pentru acel model.

O saltea Somnart Optimax Memory 160×200, cu spuma memorie poliuretanica si husa 3D este protejată împotriva prafului, umezelii și murdăriei chiar de la începutul utilizării. Calitatea și senzația de prospețime nu se vor diminua în timp, ceea ce vă asigura o durată extinsă de utilizare.

Un produs de calitate vă va ajuta întotdeauna să economisiți, nu doar financiar, ci și din punct de vedere al timpului. Când vine vorba de odihnă nu trebuie să existe compromisuri.

related articles