HomeBlogGreseli de utilizare a termostatului prin care incarci factura de gaz

Greseli de utilizare a termostatului prin care incarci factura de gaz

by David Rus
0 comment283 views

Odata cu venirea sezonului rece, o locuinta calduroasa ne asigura confortul termic necesar si ne protejeaza sanatatea. Prin urmare, trebuie sa acordam atentie si sa alegem informat echipamentele de incalzire.

Chiar si cu un echipament de calitate, costurile la factura de incalzire vor fi ridicate. In aceasta situatie trebuie sa cunosti cateva ponturi utile care sa te invete cum sa utilizezi termostatul, astfel incat factura sa nu mai fie motiv de ingrijorare la finalul fiecarei luni.

  1.  Seteaza temperatura optima

Temperaturile cu minus determina cele mai multe familii sa supraincalzeasca locuinta, fapt care genereaza pierderi de energie si risipa de bani. Ideal este sa te opresti la o anumita temperatura conforma nivelului tau de confort dar si in functie de natura incaperilor. Producatorii centralelor sugereaza ca in camerele locuite, temperatura sa fie de 21-22 ° C, in timp ce in restul spatiilor termostatul sa fie setat la 18-20 ° C. In orice caz, temperatura in casa ta sa nu depaseasca depaseasca 24 ° C.

Sfat: termostatul din hol trebuie setat la 20 ° C. Intrucat holul este spatiul cu un nivel termic moderat, acest lucru asigura ca restul casei mentine o temperatura suportabila, fara riscul supraincalzirii.

Mentine usile inchise in spatiile nelocuite, in timp ce caloriferele sa fie setate la cel mai mic nivel.

  •  Evita marirea brusca a temperaturii

Stim ca este foarte tentant sa incalzesti cat mai mult posibil locuinta atunci cand vii de afara iarna, insa supraincalzind camerele nu faci decat sa sufoci atmosfera si sa cauzezi risipa de resurse. Ideale sunt termostatele cu limitator de temperatura.

Acestea opresc automat incalzirea cand s-a atins temperatura setata pana cand scade iar. Alege cel mai potrivit termostat centrala Salus Controls compatibil pentru centrala ta si economiseste la factura de gaz fara sa renunti la confort.

  •  Mentine temperatura constanta

Cand esti plecat mai multe zile de acasa ori la serviciu, cea mai inteleapta alegere pentru siguranta centralei este sa pastrezi o temperatura scazuta. Cu cat este mai frig afara, cu atat pierzi mai multa energie. In consecinta este mai economic sa scazi temperatura cand nu esti acasa.

De altfel, producatorii recomanda ca in perioada in care nu locuieste nimeni intr-un anumit spatiu, temperatura sa fie setata la 16° C. Pentru a controla gradele din casa la orice ora chiar si atunci cand suntem plecati pentru mai mult timp, specialistii propun achizitionarea unui termostat wireless.

Acum este momentul sa optezi pentru un termostat centrala Salus Controls inteligent care se activeaza automat la orele si setarile facute de tine.

  •  Nu opri caldura definitiv

De fiecare data cand pleci la munca obisnuiesti sa opresti centrala pentru economie la factura? Posibil sa faci asta linistit stiind ca blocul in care locuiesti este izolat suficient si in locuinta temperatura nu va scadea drastic.

Activarea centralei dupa ce a stat pe Off nu garanteaza incalzirea camerelor in timp rapid ci poate dura si pana la cateva ore. Cel putin, in cazul unui apartament, centrala are nevoie de o ora pana ajunge de la 16 ° C la 21 ° C.

  •  Imbraca-te adecvat anotimpului

O metoda eficienta de a reduce costurile la caldura este obiceiul de a utiliza in casa o garderoba corespunzatoare vremii de afara. Chiar si un grad in minus poate face diferenta la cheltuieli.

Diferenta este de 10% din facturile de energie pentru fiecare grad in minus la termostat. Cu alte cuvinte, inainte de a porni incalzirea imbraca-te corespunzator sau adauga o vesta, o jacheta sau o bluza de trening. Un strat supliemntar de haine, inseamna un grad mai putin in casa.

  •  Aseaza termostatul in locuri potrivite

Locul in care instalezi termostatul este esential. Acesta trebuie amplasat departe de usi, ferestre, radiatoare, la o inaltime de 1.5 m fata de sol, pentru a nu influenta temperatura de pe afisaj.

related articles