HomeTehnologieTot ce trebuie sa stii despre un copiator

Tot ce trebuie sa stii despre un copiator

by David Rus
0 comment386 views

Desi ne aflam intr-o era digitalizata, o multime de companii aleg sa investeasca intr-o multifunctionala sau copiator pentru diverse documente si imagini. Din motive de securitate este cel mai util sa fie stocate pe un dispozitiv documentele si imaginile importante.

Copiile fizice se pot pierde foarte usor, dar acesta nu reprezinta un impediment pentru un client sau partener care nu isi doreste o copie digitala. Pentru a fi la inaltimea asteptarilor, fiecare societate sau birou ar trebui sa opteze pentru un copiator sau o multifunctionala. Diferenta intre copiile digitale si cele fizice este ca cele din urma pot fi efectuate si fara o conexiune la internet.

De foarte multe ori se intampla ca operatorii de internet fix sau mobil sa aiba probleme cu conexiunea. Solutionarea intr-un interval anume nu este mereu optima pentru trimiterea unui document si nu ai altceva de facut, decat sa il copiezi cu ajutorul unui copiator. Astfel, un copiator este esential in orice companie, societate sau birou.

Copiatoarele mai noi au capacitatea de a copia, imprima, scana si trimite faxuri. Un singur echipament poate efectua toate aceste actiuni, fara a mai fi nevoie sa apelezi la cate un dispozitiv pentru fiecare. In plus, echipamentele de ultima generatie pot urmari activitatea celor ce le utilizeaza pentru a stopa copierea inutila.

In ceea ce priveste pretul, acesta variaza in functie de model si caracteristici. Pretul variaza si in functie de accesoriile copiatorului, serviciile aditionale si termen suplimentar de garantie.

Daca societatea pe care o reprezinti nu este dispusa sa aloce un anumit buget pentru un astfel de echipament, il poti inchiria. Inchirierea unui copiator include toate serviciile de mentenanta, consumabilele, instruirea personalului si inlocuirea pieselor din interiorul echipamentului, in chiria lunara.

In functie de tipul de afacere si calitatea dorita pentru printari, poti alege intre cerneala sau toner. Tonerul are o calitate superioara si rezistenta este sporita, in timp ce cartusele de cerneala sunt destinate afacerilor mici a caror volum de printare este mai mic.

De asemenea, o alta caracteristica importanta in alegerea copiatorului este volumul de copiere. Nu este necesar sa investesti intr-un copiator cu capacitate mare, daca nu depasesti 1000 copii lunar. Atat achizitionarea, cat si inchirierea se face in functie de volumul lunar de printare.

Viteza de printare este foarte importanta. Aceasta poate bloca intreaga activitate a angajatului, asteptand minute in sir pentru cateva pagini. Alege un copiator cu o viteza mare de printare pe minut – cele de tip laser. Pentru a putea efectua copii digitale, este esential ca echipamentul sa aiba solutii cloud, conexiune USB si Wi-Fi. Acestea asigura copierea de pe mai multe dispozitive, cat si stocarea copiilor intr-un drive.

Copiatoarele pot fi atat inchiriate, cat si cumparate. Inainte de a face oricare alegere, va trebui efectuata o analiza in detaliu asupra volumului de printare lunar. Costurile suplimentare si pretul intregului echipament trebuie incluse in analiza respectiva. Aceste criterii vor fi cele care te vor ajuta in alegerea corecta si potrivita pentru afacerea ta!

related articles