HomeBlogCum se alege un intrerupator?

Cum se alege un intrerupator?

by David Rus
0 comment115 views

Orice curent mai mare de 50mA este periculos. Rolul intrerupatoarelor de circuit de scurgere la pamant si de curent rezidual este de a intrerupe alimentarea cu energie electrica in cazul unui curent de scurgere mai mare de 30mA, pentru a reduce riscurile electrice asociate cu un defect de izolatie. Sa aruncam putina lumina asupra intrerupatoarelor de circuit de scurgere la pamant!

Functionarea intrerupatorului de circuit de scurgere la pamant

Intrerupatoarele de curent rezidual compara curentul care intra in sistem cu curentul care iese din acesta. In cazul in care diferenta depaseste o valoare de prag numita sensibilitate sau prag de declansare, exprimata in miliamperi (mA), intrerupatorul de circuit de dispersie la pamant se declanseaza si intrerupe curentul.

Prin urmare, putem intelege interesul de a avea, pe de o parte, intrerupatoare de circuit de dispersie la pamant de inalta performanta si, pe de alta parte, un pamant construit in mod profesionist. Vezi aici inrerupatoare automate diferentiale.

De ce sa instalati un intrerupator de circuit de scurgere la pamant

Comutatorul de masurare are o sensibilitate de 500 mA. Acest lucru este de zece ori mai mare decat limita de 50mA a intrerupatorului de circuit de scurgere la pamant. Acest intrerupator de circuit nu asigura o protectie suficienta pentru persoane.

Acesta este motivul pentru care avem nevoie de un intrerupator de circuit de scurgere la pamant de 30mA, cunoscut si sub numele de intrerupator de circuit de scurgere la pamant sau intrerupator de circuit de scurgere la pamant de inalta sensibilitate.

Intrerupatorul de circuit de scurgere la pamant al contorului acopera intregul sistem. In cazul unei probleme, intregul sistem se opreste, aparatele importante se opresc, iar gasirea defectiunii este, de asemenea, mai complicata.

Ar fi enervant ca frigiderul sa nu mai fie alimentat din cauza unui defect de izolatie la o masina de cafea electrica. Cele mai noi diferentiale raspund problemelor cauzate de numeroasele dispozitive electronice care au aparut in casele noastre.

Intrerupator de circuit de curent rezidual sau intrerupator de circuit de scurgere la pamant

Intrerupatorul de circuit de dispersie la pamant este cel mai simplu dintre cele doua, deoarece ofera doar protectia diferentiala pe care tocmai am discutat-o. Pe langa protectia diferentiala, intrerupatoarele de circuit de dispersie la pamant protejeaza circuitul pe care il alimenteaza impotriva scurtcircuitelor si a suprasarcinilor.

Un intrerupator de curent rezidual este destinat sa fie instalat in amonte de mai multe intrerupatoare divizionare care alimenteaza prize si sisteme de iluminat nespeciale. Este economic, deoarece un intrerupator de circuit de dispersie la pamant protejeaza mai multe circuite.

Intrerupatoarele magnetotermice de dispersie la pamant sunt, in general, rezervate liniilor la care sunt conectate prizele aparatelor care trebuie alimentate cu orice pret. Prin cumularea functiilor intrerupatoarelor de circuit de dispersie la pamant si a intrerupatoarelor magneto-termice, se castiga spatiu in tabloul de distributie.

Acest tip de protectie este necesar in cazul aparatelor care trebuie sa ramana alimentate cat mai mult timp posibil, in ciuda defectiunilor care izoleaza alte puncte ale instalatiei electrice. In mod obisnuit, intrerupatoarele de curent rezidual sunt utilizate pentru a proteja circuitele care alimenteaza sistemele informatice sau echipamentele de depozitare la rece. Pentru aparatele obisnuite, veti avea probabil nevoie de un 20A.

Ce avantaje au becurile LED?

Chiar daca utilizati lampi fluorescente, cu halogenuri metalice sau vapori de sodiu, o lumina LED va dura de cel putin doua pana la patru ori mai mult.

Ca atare, economiile se extind nu numai lacosturile de inlocuire dar si costurile de intretineredin factura de iluminat a companiei dvs.

Un alt avantaj al iluminatului cu LED este functionarea eficienta din punct de vedere energetic. Puteti masura eficienta energetica a unei surse de iluminat inlumeni utili, care descrie cantitatea de lumina pe care o emite dispozitivul pentru fiecare unitate de putere, sau watt, pe care o foloseste becul. In trecut, masuram lumina dupa cati lumeni producea, dar realitatea este ca unii dintre acesti lumeni se irosesc. Iluminatul cu LED produce mai putina lumina reziduala si lumeni mai utili decat alte tehnologii de iluminat.

Daca ati inlocui toate iluminatul din biroul, scoala sau alta unitate cu LED-uri, ati putea observa o imbunatatire cu 60% pana la 70% a eficientei energetice generale. In unele cazuri, imbunatatireaar putea fi la fel de mare ca 90%, in functie de ce fel de lumini inlocuiti si de ce fel de lumini LED utilizati.

Aceste imbunatatiri ale eficientei energetice sunt direct corelate cu economiile financiare. Cand inlocuiti o sursa de lumina traditionala cu o sursa de lumina LED, consumul de energie va scadea, facand ca luminile LED sa fie o investitie inteligenta pentru rezultatul oricarei afaceri!

Devine din ce in ce mai important ca companiile sa devina ecologice. Clientii isi doresc din ce in ce mai mult optiuni ecologice, iar utilizarea unei surse de lumina ecologica poate ajuta companiile sa isi reduca consumul de energie, precum si sa atraga o baza de consumatori constienti din punct de vedere social.

Beneficiile pentru mediu ale iluminatului cu LED se extind si asupra procesului lor de fabricatie. Multe surse traditionale de iluminat, cum ar fi iluminatul fluorescent si luminile cu vapori de mercur, folosesc mercur in interior ca parte a constructiei lor. Din aceasta cauza, cand ajung la sfarsitul duratei de viata, au nevoie de o manipulare speciala. Nu trebuie sa va faceti griji cu privire la niciuna dintre aceste probleme cu luminile LED.

related articles